Zehnder technológia – hővisszanyerős szellőzés – Comfosystems

Airzone.hu – Zehnder magyarországi forgalmazó / Zehnder technológia – hővisszanyerős szellőzés – Comfosystems

Zehnder Comfosystems
hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Friss levegő otthonában az ablaknyitással járó energiapazarlás és zaj/por/pollen szennyeződések elkerülésével!

A hővisszanyerős szellőztető rendszer lényege, hogy a kintről beszívott friss levegő úgy cserél hőenergiát a bentről elszívott, elhasznált levegővel, hogy közben nem keveredik azzal.

A hővisszanyerő rendszer különböző szűrőpontokkal is rendelkezik: ezek segítségével a levegő nem csak friss és oxigénben gazdag, de tiszta is lesz.

Központi rendszerek

A központi rendszerek komplett otthonok, házak, vagy akár irodák szellőztetéséhez lettek tervezve.

A folyamat a központi gépben történik, de a hővisszanyerő mellett egy komplett légcsatorna rendszer beépítésére is szükség van. Ebben az esetben érdemes már az építkezés során megtervezni a légcsatornák rendszerét, és kiválasztani a központi gép helyét, ugyanis utólag sokkal nehezebb beépíteni azokat. A rendszer megtervezése még akkor is ajánlott ebben a szakaszba, ha hővisszanyerőt csak később vásárolja meg valaki, ez utólag is csatlakoztatható.

Ebbe a kategóriába tartozó gépeink:
ComfoAir Q sorozat: Q350/Q450/Q600, ComfoAir E350, ComfoAir 160/180/200, illetve a PAUL hővisszanyerő gépek.

Decentralizált gépek

A decentralizált gépek egy (vagy két) helyiség szellőzéséről tudnak gondoskodni.

Kevésbé nevezhetőek rendszernek, hiszen a gépen kívül nincsenek további elemek. Ebből kifolyólag a beszerelésük is jelentősen egyszerűbb, akár utólag is könnyen kivitelezhető. A kiszemelt helység falán szükség van egy, a szabadba vezető nyílás kialakítására, ez elé kerül a gép. Hátránya a központi gépekkel szemben, hogy a szellőztetni kívánt térben kell elhelyezni. Azon kívül, hogy emiatt helyet foglal a szobában, az üzemeltetés során a ventilátor hangot bocsát ki. Hálószobákba ezért érdemes egy csendesebb modellt választani.

Ebbe a kategóriába tartozó gépeink:
ComfoSpot 50, ComfoAir70

Élettani hatások

Oxigéndús levegővel látja el otthonát
A friss levegő oxigéntartalma magasabb, ez pedig számos előnnyel jár. A CO2 tartalom növekedésével olyan kellemetlenségeket tapasztalhatunk, mint a fejfájás, a fáradékonyság, ingerlékenység, rossz alvás, vagy a koncentrációs képesség csökkenése. Ezek a kellemetlenségek sokszor észrevétlenül jelentkeznek, és nem is egyértelmű az okuk.
Kiszűri a szennyeződéseket
A rendszer másik nagy előnye a szűrőkben rejlik. Ezek több ponton is beépíthetőek, és több különböző finomságban elérhetőek. A szűrt levegő pozitív hatással van az asztmatikus tünetekre, csökkenti a légzőszervek irritációját.

Megtérülő befektetés

A hővisszanyerő rendszer beépítésének költsége a beüzemelést követően azonnal elkezd megtérülni!
Ez a rendkívül hatékony üzemeltetésből fakad. Ahogyan a rendszer neve is árulkodik róla, a beáramló friss, és a kiszívott elhasználódott levegő a rendszeren belül hőenergiát cserél, így a hűtésre/fűtésre fordított energia újrahasznosításra kerül. Ez a megoldás nem csak más rendszereknél gazdaságosabb, de az üzemeltetése még a hagyományos szellőztetésnél is olcsóbb. Utóbbi esetben a télen felfűtött, nyáron pedig a lehűtött levegő távozik a nyílászárókon keresztül.

Hővisszanyerős szellőztető klímával

A hővisszanyerős rendszer alapvetően nem hűti a levegőt, csak az ingatlanban lévő légtömeg hőenergiájával gazdálkodik. Ezt úgy teszi, hogy a rendszerben a kiáramló elhasználódott levegő hőmérsékletét 70-90%-ban átadja a beáramló friss levegőnek. Ezzel szemben a légkondicionáló a villamos energia segítségével hűti le a levegőt, ami jelentősen többe kerül.

A két rendszer leginkább egymást segítve működik hatékonyan. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a légkondicionáló lehűti a lakás levegőjét, aztán a hővisszanyerő ennek a légtömegnek az energiájával gazdálkodik.

Így dolgozik az Airzone csapata

Több évtizedes kivitelezői múlttal a hátunk mögött bátran állítjuk, hogy az épületgépészet szakértőivé váltunk. Régóta dolgozunk a Zehnder temékeivel, az évek során kialakult partneri kapcsolatra támaszkodva tudjuk, biztos kézzel visszük végig projektjeinket.

A kezdetektől egészen a későbbi karbantartásig, mindenben számíthat ránk. Ez magában foglalja az előzetes szaktanácsadást és a tervezést is, hogy biztosan azt kapja, amire szüksége van.

Ezt követően a kivitelezésben is számíthat szakértelmünkre. Több, mint 250 kész rendszer telepítésével a hátunk mögött kijelenthetjük, hogy nem létezik olyan kihívás, amire ne tudnánk megoldást szolgáltatni. Természetesen az első beüzemeléshez szükséges hitelesítéssel is rendelkezünk.

A rendszer garanciális működéséhez szükséges a rendszeres karbantartás is, amelyben szintén számíthat csapatunkra az ország egész területén.

5 év rendszergarancia

Ránk nem csak a tervezési és a kivitelezési szakaszban számíthat. Az Airzone csapata szorosan együttműködve a gyártóval, a beüzemeléstől számított öt teljes éven keresztül országos garanciát vállal a beépített rendszerre. A garanciához mindössze néhány feltételnek kell megfelelni, de amennyiben mi végezzük a kivitelezést, úgy ezek biztosan teljesülnek.

Célunk, hogy a lehető legegyszerűbbé tegyük a tervezés, kivitelezés és a beüzemelés folyamatát ügyfeleink számára. Képesek vagyunk mindent egy kézben tartani, hogy Önnek csupán kapcsolattartókkal kelljen kommunikálnia.

Zehnder: a gyártóról

A német cég hosszú múltra tekint vissza: az 1900-as évek elején született családi vállalkozásként. A Zehnder az eltelt több mint száz év során folyamatosan fejlesztett, és kereste az új technikai megoldásokat. A fókusz ma már a hővisszenyerős szellőztető rendszereken és a csúcstechnológiás fűtőtestek gyártásán van, de sok más piacról is gyűjtöttek tapasztalatot a múlt évszázadban. Többek közt a Zehnder fivérek nevéhez fűződik Európa első fémből gyártott rádiókészüléke is. Ezidő alatt számos szabadalmat nyújtottak be: jelenlegi szakterületükön az elmúlt évek során is volt ilyen.

Jelenleg a 2016-ban debütáló ComfoAir Q soroza tekinthető a csúcskategóriának. A legutóbb megjelent hővisszanyerő gépük pedig az E350, ez egyébként nagyon hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a Q sorozat tagjai, viszont jelentősen kedvezőbb áron.

Családi házak központi hővisszanyerő gépei

További gépeink

Ajánlatkérés
Back to Top
Shopping Cart
Close

Nincsenek termékek a kosárban.