Zehnder decentralizált hővisszanyerő gépek: ComfoSpot 50, ComfoAir 70

Airzone.hu – Zehnder magyarországi forgalmazó / Zehnder Comfosystems gépek – hővisszanyerők / Zehnder decentralizált hővisszanyerő gépek: ComfoSpot 50, ComfoAir 70

Zehnder decentralizált (egyhelyiséges) hővisszanyerő gépek

ComfoSpot 50

ComfoAir 70

5 év gyártói garanciával! *

Ezek a típusok egyesével telepíthetők, radiál ventilátorokkal ellátottak, és ellenáramú entalpia hőcserélővel működnek. Kiváló megoldás szobák, kisebb lakások energiatakarékos szellőztetésére. Rozsdamentes vagy műanyag külső ráccsal rendelhetők, különböző automatikával.

Ajánlatkérés

ComfoSpot gépek

A Zehnder ComfoSpot gépeit azoknak ajánljuk, akik egyetlen szoba szellőztetését akarják biztosítani, vagy a lehető legkisebb felfordulás mellett szeretnének hőcserélőt beépíteni. A piacon jelenleg két technológia közül választhatunk: vannak kerámiabetétes, egy ventillátoros, illetve ellenáramú, két ventilátoros gépek. Az Airzone ezek közül csak az utóbbit forgalmazza, ugyanis az egy ventilátorral rendelkező modellek zajosabbak, kevésbé megbízhatóak, bonyolultabb a telepítésük és ugyanazt a légcsatornát használják a befújáshoz, illetve kiszívásához, ami higiéniai szempontból is aggályos.

Előnyök a központi gépekhez képest

Az egy helyiséget kiszolgáló, azaz decentralizált egységek legfőbb előnye a könnyű beszerelhetőség, és a kedvező ár. Ebben az esetben nem kell csőhálózatot tervezni, a gépeket minden esetben a külső határoló falba építjük. Csak egyetlen gépet kell felszerelni, a két ventilátor folyamatos működése miatt a zajszint nem váltakozik, nem zavaró, nem befolyásolják őket a külső szélhatások, akár nagyobb finomságú szűrővel is üzemeltethetőek, és fagyvédelemmel is el vannak látva. A rendszerben helyet kapó polimer membrános entalpia szűrő pedig télen sem szárítja túl a lakást. A gépek beépített pára és CO2 érzékelővel készülnek.

Hátrányok a központi gépekhez képest

A kompakt méret ellenére nem sok hátránnyal kell számolni, hiszen a technológia megegyezik a központi gépek működésével. Amire érdemes figyelni, hogy ezek a gépek az általuk szellőztetett szobába kerülnek felszerelésre, így bármilyen csendesek is, a ventilátorok hangja hallható lesz. További különbség a méretből adódó alacsonyabb teljesítmény, illetve a vezérléssel kapcsolatos legmodernebb megoldásoknak sem jutott hely a szerkezetben.

ComfoSpot 50

Egy helyiség szellőztetésére alkalmas hővisszanyerő berendezés, két ventilátorral, ellenáramú entalpia hőcserélővel.

ComfoAir 70

Két helyiség szellőztetésére alkalmas hővisszanyerő berendezés, két ventilátorral, ellenáramú entalpia hőcserélővel.

Comfosystems
hővisszanyerős szellőzés

Zehnder technológia
Back to Top
Shopping Cart
Close

Nincsenek termékek a kosárban.