Zehnder Comfosystems rendszerelemek, kiegészítők

Airzone.hu – Zehnder magyarországi forgalmazó / Zehnder Comfosystems rendszerelemek, kiegészítők

Rendszerelemek

ComfoFond-L Q talajhőcserélő

Használja ki a nyári időszakban a talajba „tárolt” téli hideget hűtés céljára, majd a téli időszakban a nyáron talajba „tárolt” meleget előfűtés céljára. Egészítse ki szellőztető rendszerét Zehnder ComfoFond-L Eco talajhő hasznosító hőcserélővel, ezzel majdnem ingyenesen extra hőt juttathat a talajból az épületébe, illetve a nyári időszakban hűtheti épületét. Ezzel további energiát takaríthat meg, és javíthatja komfortérzetét főleg nyáron a túl magas páratartalom csökkentésével és hűvösebb levegő befúvásával.

ComfoCool hűtőegység

A ComfoAir Q 600-as gépek tetjére építhető ComfoCool hűtőegység a páratartalom csökkentésére, és a levegő hűtésére egyaránt alkalmas. Használatát a felülethűtéssel rendelkező lakások, irodák esetén javasoljuk. Cél, hogy a felülethűtés a teljes nyári időszakban üzemeljen, ne kényszerüljön a felülethűtés automatikája a hűtés kikapcsolására a magas páratartalom miatt. Kizárólag a ComfoAir Q600 szellőztetőre építve használható

ComfoWell hangcsillapítók és osztók

A Zehnder építőelemes hangcsillapító – osztó – szűrődoboz rendszert kínál ComfoWell néven. A három funkció egymással kombinálható, így tetszés szerinti összeállítás építhető össze akár rögtön a gépre szerelve, akár falra vagy mennyezetre szerelve. A hangcsillapító minden szellőztető rendszer lényegi eleme, a friss levegő és elszívott levegő ágakba építendő. A ComfoWell rendszerelemeken felül megtalálja a Zehnder kínálatában a még nagyobb hatásfokú kulisszás hangcsillapítókat, és a hagyományos változatot hajlékony kivitelben is.

Fokozottabb szűrési igények esetén a szűrődobozba helyezhető akár nagy felületű pollenszűrő, akár aktívszén szűrő a kintről érkező szagok ellen. Ezen felül az elszívási pontokba is lehetséges szűrőket építeni.

Opciós eszközök

A technológia egyúttal a kényelemről is szól. Ezért a kényelemért felelnek a Zehnder opciós eszközei, melyekkel tényleg élvezet lesz használni gépeinket.

ComfoPipe összekötő elemek

A Comfopipie légcsatorna összekötő elemek EPP, azaz expandált polipropilén anyagból készülnek, és  nem igényelnek további hő-, vagy párazáró szigetelést. Gyorsan szerelhető, egyszerű, és megbízható megoldás azoknak, akik nem szeretnének csőszigeteléssel bajlódni.

ComfoTube légcsatorna rendszerek

A Zehnder már a 2000-es évek elejétől kínálja légcsatorna rendszereit. Minden légcsatornánk kívülről bordás, belülről sima fóliaréteggel ellátott, tisztítható, alacsony nyomásveszteségű. A csövek szerkezetbe építhetők, szilárdságuk megengedi a vasbeton födémbe építést. A ComfoTube légcsatornák minőségét a német SKZ Intézet vizsgálja és igazolja. A légcsatorna és az idom keresztmetszet csökkenés nélkül tolhatók egymásba, így kizárhatók a porgyűjtő helyek és a teljes rendszer nyomáscsökkenése is jól tervezhető. A cső kicsúszását az idomból fém villa akadályozza meg.

A Zehnder 2017-es újdonsága a keresztidom, amellyel a ComfoTube légcsatornák úgy keresztezhetők egymással, hogy építési magasságuk csak minimálisan változik.

Entalpia hőcserélő

Az entalpia hőcserélő használatával mind a túl száraz, mind a túl nedves beltéri levegő kialakulása megakadályozható. Az entalpia hőcserélő falán a párarészecskék még légnemű halmazállapotban képesek áthatolni, így a téli hideg friss levegő nedvességtartalma a komfortos szintre növelhető. Emiatt a lakásban nem alakul ki kellemetlenül száraz levegő
télen. A folyamat nyáron is lejátszódik, fordított irányban. Ekkor a nyári meleg, fülledt levegő nedvességtartalma csökkenthető le, így a komfortérzet intenzív hűtés nélkül is javul.

A vízzel mosható entalpia hőcserélő a Zehnder cégcsoport fejlesztése. Mivel bármikor teljesen kitakarítható, így sokkal higiénikusabb, és hosszabb élettartamú, mint az előző generációs papír hőcserélők. A külső-belső levegő keveredése kizárt, hiszen ezeknek a hőcserélőknek a felépítése megegyezik a normál kereszt-ellenáramú hőcserélők felépítésével.

Járulékos hatásként az ilyen hőcserélőkkel szerelt gépek fagyhatára jelentősen alacsonyabb, fagyvédelmi funkciójuk kevesebbszer aktiválódik ez pedig további megtakarítást jelent.

Zehnder tányérszelepek

A Zehnder tányérszelepei könnyedén felszerelhetőek, alig emelkednek ki a felületből, és csendes működés mellett is képesek biztosítani a légáramlást a helységben.

Külső rácsok, tető kivezetők, és rácsfogadók

Esztétikus levegőrácsok a szobákban

A Zehnder kínálatában nagy választékban találhatók formatervezett acél rácsok fehér, és rozsdamentes színben. A rácsok típusának egyeznie kell a beépített rácsfogadó elem típusával, ezek tetszés szerint nem variálhatók. Ha határozott elképzelése van a rács formájáról, időben egyeztessen a rendszer tervezőjével/kivitelelezőjével. A rossz levegőt minden esetben magasról szívjuk el a helyiségből. A friss levegőt akár a padlóból vagy oldalfalról, akár mennyezetről is a lakótérbe juttathatjuk.

Szerelési útmutatók

További letölthető dokumentumok

Ajánlatkérés
Back to Top
Shopping Cart
Close

Nincsenek termékek a kosárban.